HVORFOR SKIFERTAK

1. SKIFERTAK KREVER LITE VEDLIKEHOLD

Et skifertak holder i generasjoner med minimalt av vedlikehold. Et gammelt skifertak kan være vel så vakkert som et nytt. Noen steder vil den påvirkes av forurensing og vegetasjonen rundt. Med vasking blir skiferen som ny selv etter 50 og 100 år. 


2. VAKKERT - UAVHENGIG AV ÅRSTIDER OG VÆRFORHOLD

Et skifertak påvirkes ikke av tørke eller nedbør og er tilpasset våre klimatiske forhold med snø, frost og kraftig vind.


3. NATURMATERIALE MED RØTTER I NORSK BYGGESKIKK

Skifer passer like godt til rustikk og tradisjonell byggeskikk som til moderne arkitektur. Leveres i mange formater og leggesystemer. Begrensningen ligger i din fantasi!


4. SKIFERTAK ØKER VERDIEN

Den tekniske verdien av bygget påvirkes av kvaliteten på materialene som er benyttet. Skifer er et kvalitetsmateriale som trolig vil bidra til en høy verdsettelse.


5. SKIFERTAK HAR LANG LEVETID

Skifer av høy kvalitet som leveres fra Stoneart, vil ha en levetid over mange generasjoner. Med dagens kvalitet på undertak, beslag og festemateriell, vil vi kunne se en levetid på 100 år eller mer. Skifertaket på Alta kirke fra 1858 holder i mange år ennå.


6. PASSER TIL ALLE BYGG - LAV VEKT I FORHOLD TIL TORV

Takskifer får du i mange formater og kan tilpasses de fleste tak. I motsetning til det mange tror, er takskifer ikke tungt. Det krever sjelden forsterket konstruksjon, og kan med godt undertak brukes selv på lave takvinkler. Et skifertak har en vekt fra 40-75 kg, avhengig av format og størrelse. Langt lettere enn torvtak og ikke så mye tyngre en teglstein.


7. TIL TRADISJONENELL OG MODERNE ARKITEKTUR

Skifer passer like godt til rustikk og tradisjonell byggeskikk som til moderne arkitektur. Leveres i mange formater og leggesystemer. Begrensningen ligger i din fantasi!


8. SKIFERTAK ER BRANNSIKKERT

Skifer er et ikke brennbart materiale. Under bybrannen i Ålesund i 1904, spredde flammene seg gjennom takene og byen brant ned. Under gjenoppbyggingen ble det påbudt med skifertak.


9. SKIFERTAK ER MILJØVENNLIG

Skifer er naturens egne råvarer som bearbeides med enkelt utstyr og lavt energiforbruk. Den lange levetiden bidrar til å skåne miljøet.

Sommeren 2018 opplevde vi tørke og knusktørre hyttetak i store deler av Sør-Norge. Her torvtak fra et hyttefelt i Midt-Norge. Det kan blir mye jobb og ta lang tid før torvtakene er fine igjen. Foto: Martin Dalen

Dette skifertaket ble montert i 2014 og ligger i samme hyttefelt.                Foto: Martin Dalen

FRA TORVTAK TIL SKIFERTAK

Stoneart kan takskifer! Vi har de siste årene gjennomført mange hundre prosjekter med takskifer. Vi vil gjøre det enkelt for deg å få et vakkert skifertak - til glede for deg og naboene i generasjoner!


Fyll inn skjemaet under, så kommer vi raskt tilbake til deg med et overslag og informasjon om hvordan vi kan gjennomføre prosjektet..

Skifertak - Få et uforpliktende prisoverslag

  • Legg gjerne ved bilde eller tegning av taket:

  • Dra og slipp filer her, eller