Bakerovn Duetto
Vedfyrt bakerovn for steking og baking
SE PRISER
Last ned produktark
Tid å varme opp | 30/45 minutter |
Dybde | 92 cm |
Bredde | 91 cm |
Høyde m/pipe | 235 cm |
Gjennomsnittlig vedforbruk | 4 kg/time |
Vekt | 270 kg |
Farge | "Ferrari" rød og grå |
Duetto
Dette er bakerovnens Ferrari! Rask, rød og med flotte kurver.
Duetto er den første vedfyrte ovnen med to kammer - brennkammer (Fiamma) for steking i høy temperatur og varmekammer (Mattone) for baking og tilbereding av retter som krever mindre varme. Med en steke-/bakeflate på en kvadratmeter og 100 kg med ildfast stein, er Duetto en kompakt og allsidig ovn.
Brennkammeret blir raskt varmet opp av flammene, mens det øvre kammeret gradvis varmes opp gjennom steinlaget i bunnen. Det gjør at en kan lage mange retter samtidig. Magasinering av varme i steinene gjør at en kan fortsette matlagningen - lenge etter at flammene har dødd ut.
Klar til bruk - bare å pakke opp. I hagen eller på terrassen. Til tross for vekt på 260 kg, er den enkel å flytte ved hjelp av hjulene den er utstyrt med.
"Fiamma" - nederste kammer
Med tempeartur på 400°c, steker du en pizza på bare 90 sekunder. Du ser hvordan pizzaen hever og blir gyllen ved siden av flammene.
Maten varmes nær flammene - den "ekte" varmekilden - og tar til seg aroma fra den tørre veden. Dette gjør kjøtt og grønnsaker ekstra sprøtt og smakfullt.
Etter bare 30 minutter har ovnen nådd tempearturen du trenger for pizza og grilling. Bakegulvet får en temperatur lik det en finner i profesjonelle italienske pizzeria.
Fiamma - brennkammer | |
Areal | 0,42 m2 |
Tid å varme opp | 30 minutter |
Pizzaer samtidig | 3 stk |
Antall pizza på 15 minutter | 12 stk |
Mengde brøddeig | 5 kg |
Stekegulv | 60*70 cm |
Bredde åpning | 57 cm |
Høyde åpning | 22 cm |
"Mattone" - øverste kammer
Her kommer temperaturen opp i 300°c. Anvendelig til mange retter og for å varme opp ferdig mat.
Kammeret varmes av steingulvet som varmes av flammene under og gir en jevn varme nedenfra. Velegnet til stek, pudding, grønnsaker, poteter m.m.
Den varme luften som kommer fra steinene får bort overflødig damp. "Mattone" ovnen er anbefalt til brødbaking og desserter.
Når bakingen er over, og en lukker døren, kan en bake opp til 4/5 kg brød i "mattone" ovnen. Det 9 cm tykke steingulvet gir perfekt steketemperatur på 190/200°c.
Mattone - øvre kammer | |
Areal | 0,42 m2 |
Tid å varme opp | 45 minutter |
Brøddeig | 4 kg |
Stekegulv | 50*70 cm |
Bredde åpning | 55 cm |
Høyde åpning | 29 cm |
- 100 kg ildfast stein
- Den indre domen er laget av termisk, lett og solid rustfritt stål
- To termometere som viser temperaturen i de to kammerne
- To keramiske glassdører som gir innsyn mens maten varmes
- Med spjelet justeres lufttilførselen og flammene
- Hardplast hjul gjør den lett å flytte
- Enkel å transportere/flytte ved hjelp av to bærestenger som følger